Biodanza® ή “Χορός της ζωής”


Την Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Από 19:00 έως 21:00

Στον Πολυχώρο ECOVISION NET
Παπαδά 1 -3 & Μεσογείων, 1ος όροφος, στάση μετρό Κατεχάκη,


Με την Ελπινίκη Μπούζη
Αν θέλετε και εσείς μία αξέχαστη εμπειρία συναισθηματικής έκφρασης και αιθερικής συνειδητότητας ελάτε δηλώνοντας συμμετοχή για την Τετάρτη ή την Πέμπτη στις 19:00-21:00. 
Το σεμινάριο είναι μια ευγενική προσφορά της Ελπινίκης Μπούζη για τους φίλους της Ecovision net και θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ!!

 

Η Biodanza ή «χορός της ζωής» δημιουργήθηκε εδώ και 50 περίπου χρόνια από τον Χιλιανό καθηγητή Rolando Toro Araneda,

ο οποίος είναι ανθρωπολόγος, ψυχολόγος και συγχρόνως ποιητής και ζωγράφος. Είναι το αποτέλεσμα των ερευνών που διεξήγαγε από τη δεκαετία του 60’ με αντικείμενο τα συνδυασμένα αποτελέσματα της μουσικής και της κίνησης στο επίπεδο της υγείας και της ευεξίας. Είναι ευρέως διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και στην Ευρώπη έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή εδώ και 20 περίπου χρόνια, κυρίως στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελβετία και τώρα τελευταία στην Ελλάδα.

Η Biodanza είναι ένα σύστημα που ενεργοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό μας. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης που ξαναδίνει προτεραιότητα στη σωματική εμπειρία και ευαισθησία και μας δίνει την ευκαιρία να ξανανακαλύψουμε τη δύναμη των παγκόσμιων αρχών όπως η χορευτκή κίνηση, το παιγνίδι, το άγγιγμα, η συγκίνηση και  η επαφή με τον εαυτό μας, η αυθεντική συνάντηση με τον άλλον και τους άλλους, η στοργική επαφή, η επικοινωνία με τη φύση και το περιβάλλον και η αίσθηση ότι ανήκουμε σε έναν κόσμο ζωντανό.

Η Biodanza μας δίνει την δυνατότητα:
× να αναπτύξουμε ενθουσιασμό, δύναμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας
× να βελτιώσουμε την υγεία μας και τη δυνατότητα διαχείρισης του στρες
× να κινούμε το σώμα μας με ευχαρίστηση και αρμονία
× να διευκολύνουμε την επαφή χωρίς τη γλωσσική επικοινωνία
× να αναπτύξουμε περισσότερη ευαισθησία όσον αφορά το περιβάλλον

Το μάθημα Biodanza συνίσταται σε απλές αλλά δομημένες χορευτικές ως επί το πλείστον ασκήσεις που γίνονται με συνοδεία μουσικής σε ομαδικό περιβάλλον με τέτοιο τρόπο που να μας επιτρέπει να εκδηλώσουμε  στοργή, συμπόνια, αποδοχή, χαρά και συντροφικότητα και να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας.

Για να κάνει κανείς Biodanza δεν χρειάζεται να έχει καμία προηγούμενη γνώση, ούτε να ξέρει να χορεύει ή να έχει κάποια ιδιαίτερη φυσική ικανότητα. Αρκεί να έχει απλά την επιθυμία να ανακαλύψει το δυναμικό που κρύβεται μέσα του και να μπει σε ένα δρόμο προσωπικής ανάπτυξης μέσα από τη βιωματική εμπειρία του χορού και της κίνησης (vivencia) μαζί με άλλους συνανθρώπους του που επιδιώκουν τον ίδιο στόχο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή:
Ελπινίκη Μπούζη mob: 6944/28 10 48
ECOVISION NET τηλ: 2111820460  fax: 2111820461
email: info@ecovision-net.gr

Το σεμινάριο είναι μια ευγενική προσφορά της Ελπινίκης Μπούζη και θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ!!